Vor fi interzise tăierile de lemn din pădurile Băneasa, Snagov și Andronache

Pădurile Băneasa, Snagov și Andronache, toate amplasate în jurul Bucureștiului, vor avea regimul juridic schimbat din luna martie și vor face parte din zona de protecție, ceea ce înseamnă că e interzisă tăierea lemnului în scop economic.

Potrivit definiției din Codul Silvic, pădurile din zonele de protecție pot fi doar igienizate, adică pot fi tăiați doar arborii bolnavi și uscați.
Potrivit G4Media, anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Mediului, Costel Alexe, aflat în vizită în Pădurea Băneasa.
Decizia a venit după ce Ocolul Silvic Bucureşti în pădurea Băneasa a tăiat nu mai puţin de 1.650 de arbori din Pădurea Băneasa. Activiştii de mediu îi acuză pe silvicultori că au tăiat foarte mulţi copaci sănătoşi şi prea puţini uscaţi sau bolnavi.

Reprezentanţii Ocolului Silvic, deşi admit că au fost tăiaţi şi foarte mulţi copaci sănătoşi, spun că totul a fost făcut cu respectarea legii şi nu în ultimul rând a Codului Silvic. Prin urmare, spun aceştia, o parte din cei peste 570 de m3 vor fi vânduţi către populaţie ca lemn de foc cu circa 400 lei m3, iar restul lemnului, cel apt pentru industrializare, va fi scos la licitaţie pentru a fi vândut firmelor care se ocupă cu prelucrarea lui.

Anual, din Pădurea Băneasa sunt exploataţi legal circa 1.000 m3 de lemn.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!