Victor Ponta: „Nu vom vota guvernul PNL. Nu cred că era o surpriză nici pentru domnul Orban”

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, după discuțiile cu premierul desemnat Ludovic Orban, că parlamentarii formațiunii sale nu vor vota Guvernul PNL: „Nu cred că era o surpriză nici pentru domnul Orban”. 

Suntem un partid nou, în creștere, suntem singurul partid care mai apără interesele oamenilor de centru-stânga. Din acest motiv nu vom susține un guvern de dreapta”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier susține însă varianta alegerilor anticipate organizate la începutul anului viitor.

Ne-am înțeles pe un singurul lucru, vom susține alegeri anticipate, pentru că e un lucru bun pentru România. Să nu stăm tot anul viitor un an de criză”, a spus Ponta.

Victor Ponta i-a spus în discuțiile de astăzi, premierului desemnat Ludovic Orban, că va avea o sarcină grea dacă guvernul său va fi învestit.

I-am spus și domnului Orban, cum să guvernezi fără majoritate și cu cinci partide care au interese total diferite? Va fi foarte dificil. Spre să reușească”, a afirmat Ponta.

În replică, liderul liberalilor, Ludovic Orban, a afirmat că oricum nu dorea să guverneze alături de Ponta: „Sincer nici nu mi-aș dori să guvernez alături de Victor Ponta.

Lucrurile sunt foarte simple. Cine nu votează guvernul PNL este cu PSD și Dăncilă și se face co –responsabil pentru păstrarea acestei rămășiță de guvern nociv, care ia decizii pe ultima sută de metri și angajează cheltuieli pentru care nu sunt bani (…) Cine nu votează investirea guvernului devine responsabil pentru existența unui guvern care să aibă legitimitate și să ia măsuri pentru România”, a declarat Orban.

În urma negocierilor de marți, Ludovic Orban și-a asigurat sprijinul ALDE, UDMR și USR. PMP trebuie să decidă, după o discuție în partid, dacă va susține Guvernul Orban în condițiile în care nu au fost cooptați la guvernare.

Sursa foto: Twitter

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!