Vești bune de la Alianță pentru Pădure: s-a lansat PlanetEyes, o aplicație pentru civilizație

Augustin Pleșea, fondatorul firmei de curierat rapid Cargus și partener al asociației Alianță Pentru Pădure, a investit câteva zeci de mii de euro într-o aplicație prin care românii pot semnala autorităților faptele antisociale.

PlanetEyes este o aplicație dezvoltată pentru smartphone prin care fiecare român, posesor al unui gadget cu internet, să poată penaliza orice acțiune neconformă cu bunul-simț și cu legea. Orice act antisocial: furt de lemne, transport ilegal de lemne, aruncarea gunoaielor în spațiul public, parcare pe locuri nepermise (de exemplu cele special amenajate pentru persoanele cu dizabilități etc.), distrugeri ale bunurilor publice/comune, chiar și particulare, acte de violență sau orice alt gen de incidente care contravin regulilor de conviețuire civilizată – să poată fi anunțată în timp real autorităților competente în a lua măsurile care se impun.

Aplicația se numește PlanetEyes și se descarcă de pe site-ul planeteyes.net.

Cum funcționează: cetățeanul intră pe site și își face cont, descarcă aplicația. Este valabilă atât pe IOS, cât și pe Android. Odată instalată aplicația, cetățeanul poate transmite în timp real către autorități (este o listă care se deschide într-un pop-up): garda de mediu, garda forestieră, primării, poliție, jandarmerie etc., acestea fiind alese în funcție de locul de unde se face transmiterea imaginii. Aplicația este gratuită și, foarte important, respectă regulile privind protecția datelor personale. Persoanele care își vor face cont vor fi sigure că datele lor personale nu vor fi transmise altora.

Partener al acestui proiect inedit și de mare utilitate este Alianță Pentru Pădure, o asociație neguvernamentală fondată de fostul jurnalist Laurențiu Ciornei.

Alianță Pentru Pădure își propune să contribuie la conștientizarea importanței pădurilor în societatea românească, a rolului pădurilor și științei, în general, pentru menținerea și îmbunătățirea resurselor esențiale precum apa, solul și biodiversitatea, pentru construirea unei societăți durabile, bazată pe o narațiune științifică, care se adresează în special mass-media, factorilor de decizie și, în special, tinerilor, spre educarea acestora. 

               

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!