USR acuză Guvernul că a copiat iniţiativa legislativă privind accizarea băuturilor răcoritoare îndulcite

Uniunea Salvaţi România acuză Guvernul că a copiat iniţiativa legislativă a senatorului USR Adrian Wiener, privind introducerea unei taxe pe zahărul din băuturile răcoritoare, respinsă în aprilie 2019 de către Parlament.

Propunerea Guvernului copiază până şi pragurile de accizare din iniţiativa legislativă a senatorului USR Adrian Wiener, după cum urmează: nu se percepe acciză pentru băuturile îndulcite cu un conţinut mai mic de 5 g/100 ml zahăr liber adăugat; acciză în cuantum de 0,33 bani/litru pentru băuturile cu un conţinut de zahăr adăugat între 5 şi 8 g/100 ml; acciză în cuantum de 1 leu/litru pentru băuturile cu un conţinut de zaharuri de peste 8 g/100 ml“, se arată într-un comunicat al USR.

Măsura este inițiativa Ministerului Sănătății și va fi aplicată de Ministerul Finanțelor.

Adrian Wiener afirmă că ideea sa este benefică românilor pentru că va duce la scăderea consumului de sucuri îndulcite şi încurajarea consumului de produse naturale.

PSD face ce ştie mai bine – să copieze. De această dată, măcar, au copiat o idee benefică românilor: va duce la scăderea consumului de sucuri îndulcite şi încurajarea consumului de produse naturale, mai sănătoase“, a declarat senatorul, citat în comunicat.

Guvernul va lua în discuţie în şedinţa de luni o ordonanţă de urgenţă cu o serie de măsuri fiscal-bugetare, una dintre acestea vizând introducerea unei taxe pentru băuturile răcoritoare cu conţinut ridicat de zahăr, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!