Senator PSD cere reformă: „Partidul să rupă orice legătură cu comunismul”

Senatorul PSD de Iaşi, Vasile Toma, cere politicienilor tineri, pe care îi numeşte „politicieni 2.0”, reformarea partidului, fiind de părere că aceştia au capacitatea „să rupă PSD de orice legătură cu comunismul”. „Cei care au contribuit hotărâtor la criza actuală, un pas în spate”, afirmă senatorul.

Noi, politicienii actuali, avem datoria să nu irosim şansa de a da o direcţie clară proiectului de ţară. Trebuie să începem cu reformarea partidului din care facem parte. Avem un partid mare, PSD, care a avut un rol important în aceşti primi 30 de ani de democraţie. Avem datoria să gândim şi să elaborăm un proiect politic care să aşeze social-democraţia româneasca pe baze solide, sănătoase, care să genereze recunoaştere europeană. (…) Generaţia politică 2.0 este formată din cei care nu au votat în comunism, care au capacitatea să rupă PSD de orice legătură cu comunismul. Cei care pornesc de la libertatea de dezvoltare a primei generaţii şi care ştiu că aceasta nu este de ajuns, fără competenţă, fără specializare. (…) Unde a ajuns social-democraţia românească? La o rată alarmant de scăzută de încredere, naţională şi europeană”, a precizatToma.

Acesta susţine că proiectul politic al PSD nu poate fi credibil dacă e influenţat majoritar de un CEx format cu permutări care, în 3 ani a luat decizii în cadru restrâns, „fără consultarea largă a profesioniştilor din partid şi fără luarea în considerare a problemelor românilor care contribuie la dezvoltarea ţării”.

A celor pe care îi doare că România nu este, în Europa, acolo unde merită să fie dar care vor îşi aducă propria contribuţie. (…) La 30 de ani, o nouă generaţie începe, se împlineşte pentru a oferi, la rându-i, ceea ce are mai bun celor dinaintea şi după ea. De aceea trebuie ca proiectul politic al PSD să fie elaborat de membri tineri, cu competenţe recunoscute, profesionişti în domeniile în care se specializează şi care au votat pentru prima dată în 1990. Da, cei care au împlinit 18 ani după Revoluţia din 1989 trebuie să facă un pas hotărât în faţă, iar cei cu mai multă experienţă, care au contribuit hotărâtor la criza actuală, un pas în lateral şi chiar în spate”, a subliniat senatorul PSD.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!