Rafila, despre starea de alertă după 15 iunie: „Aș insista pe educare, ca să avem o vară liniștită”

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că în următoarea perioadă ar trebui insistat pe educarea oamenilor și pe fructificarea rezultatelor de până acum în ținerea sub control a epidemiei cu noul coronavirus. 

Doctorul Arafat se referă la starea de alertă ca măsuri administrative care sunt necesare în general, dar, dincolo de asta, eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele 3 luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spații închise, spălatul pe mâini.

Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme.

Apariția de focare nu este exclusă nici în România, astfel de situații trebuie ținute sub control de Ministerul Sănătății și de autoritățile sanitare“, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

Precizarea profesorului vine în contextul în care Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, luni seara, la TVR că „nu suntem încă în situația de a lua o decizie privind starea de alertă, dacă aceasta va continua sau nu, și trebuie să mai așteptăm câteva zile”.

Secretarul de stat a mai subliniat că nu putem, după 15 iunie, să revenim la normalitatea care era înainte de pandemie și, în cazul în care va fi ridicată starea de alertă, trebuie văzută care va fi modalitatea pentru a putea păstra totuși unele măsuri de precauție.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!