PSD vrea modificarea stării de alertă în „stare de tranziție spre normalitate” pentru 15 zile

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, înaintea ședinței Comitetului Executiv al social-democraților, referindu-se la hotărârea privind prelungirea stării de alertă, că parlamentarii PSD vor vota tot ce ţine de sănătatea românilor.

Vom aduce nişte modificări (la Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă – n.r.). Tot ce ţine de sănătatea românilor o să votăm. În rest, exclus. Propunerea colegilor a fost pentru 15 zile de prelungire a stării de alertă, dar să vedem, după CExN. Eu, personal, înclin către 15 zile”, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunțat, după ședința PSD, deciziile luate de social-democrați în privința stării de alertă.

Aș fi vrut să vă spun mai multe, dar deoarece nu avem nicio analiză de risc, nicio propunere, din partea Guvernului, de prelungire a stării de alertă, nu știm peste câteva ore ce se va întâmpla când va expira starea de alertă. Știm un lucru. În spațiile închise se pot juca păcănele. Știm că în biserici nu se poate intra. Nu știm dacă bolnavii cronici pot merge în continuare la tratament în spitale. Avem spitale închise, precum este spitalul Colentina, din punctul nostru de vedere, degeaba. Sunt spitale suport COVID cu 0 pacienți.

Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm în continuare achiziții directe și multe alte aberații care au fost în aceste 3 luni de zile și care n-au ajutat decât pe unii să se îmbogățească.

Ne-am dori o stare intermediară și, împreună cu colegii, am decis: nu va fi prelungită starea de alertă cu mai mult de 15 zile“, a declarat Marcel Ciolacu, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Acesta a confirmat că social-democrații vor include în proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru prelungirea stării de alertă o prevedere privind redeschiderea lăcașelor de cult.

Cred că dacă păcănelele pot fi deschise și teatrele pot fi deschise. Managerii de teatre au suficientă capacitate să gestioneze aplicarea legii, urmând pe urmă cu adevărat Guvernul să vină cu normele”, a afirmat liderul PSD.

Ședința de Guvern în care se va adopta documentul privind prelungirea stării de alertă va începe, marți, la ora 12.30.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!