Prefectul de Vaslui și-a dat demisia, după schimbarea Guvernului: „Lăsăm noul Guvern să-şi numească noul prefect”

Prefectul județului Vaslui, Eduard Popica, și-a dat demisia din funcție, marți, după un mandat de 2 ani și 5 luni, afirmând că este „o demisie de onoare”.

Acesta și-a anunțat demisia printr-o postare pe pagina sa de socializare și în cadrul unei conferințe de presă unde a subliniat că jurnaliştii au fost cei care „l-au făcut mare”, de a ajuns cunoscut în toată ţara, astfel că a ales să îşi semneze demisia în prezenţa lor.

A fost o onoare să îmi servesc țara și pe vasluienii mei dragi. O experiență pe care o voi purta in suflet ca pe cel mai prețios dar”!

Astăzi îmi anunț oficial demisia din funcția de prefect al județului Vaslui.
Este o demisie de onoare! Am înțeles sa fac acest lucru pentru ca Guvernul care m-a susținut și care a susținut toate proiectele județului in ultimii doi ani și jumătate tocmai a fost demis.
Plec cu sentimentul datoriei împlinite!
In cei doi ani și cinci luni de mandat pot afirma cu responsabilitate ca am avut o conduita transparentă, iar Instituția Prefectului județul Vaslui a fost cea mai vizibila instituție din județ.
Am interacționat și am căutat in permanenta soluții la rezolvarea problemelor cetățenilor din județ in limitele legii.
Am reușit sa redau adevarata importantă celui mai mare punct de frontiera de la Est – Albița-reabilitand întreaga infrastructura rutieră, degradata de ani buni.
Am făcut toate demersurile pentru deschiderea unui punct de recoltare a sângelui la Vaslui. Spațiul este amenajat și ne aflam in faza de achiziție a aparaturii medicale. In perioada următoare va fi deschis și acest punct.
Am făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării, obținând finantari pentru mai multe proiecte de infrastructura din județ.
La nivel de serviciu public de permise auto și Înmatriculări autovehicule am reușit sa reducem perioada de susținere a examenului pentru obținerea permisului de conducere, proba traseu, de la aproape 5 luni la o luna.
De asemenea, am deschis un ghișeu unde sunt preluate toate cererile la liber.
Spun ca am gestionat bine orice situație de urgentă, fie ca a fost vorba de inundații sau cod roșu de ninsori, fie plan roșu de intervenție la accidente rutiere și incendii.
Am demonstrat ca tinerețea nu reprezintă un impediment in a manageria o instituție chiar și la cel mai înalt nivel.

Cu aleasa considerație,
Eduard-Andrei POPICA”, se arată în postarea fostului prefect.

Sursa video: Adevarul.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!