Nicușor Dan, plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a mers, luni, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru a depune o plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, a şefului Poliţiei Locale şi a directorului Companiei de salubritate din acelaşi sector, în urma evenimentelor petrecute la conferinţa sa de presă de săptămâna trecută.

Nicuşor Dan îi acuză pe aceştia de delapidare şi abuz în serviciu.

La acţiunea de acum câteva zile, pe 18 iunie, au fost folosiţi bani publici şi angajaţi ai serviciului public de salubritate pentru împiedicarea unei conferinţe de presă. A venit Poliţia naţională, vinovaţi sunt primarul Sectorului 5, şeful Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi şeful companiei de salubritate, companie publică a Sectorului 5, care au permis desfăşurarea acestor activităţi. Infracţiunile sunt delapidare şi abuz în serviciu, alături de tulburarea ordinii publice, pentru că, aşa cum am spus, este vorba de folosirea unor mijloace publice, angajaţi şi bani publici, pentru o acţiune în folosul partidului şi în detrimentul unui competitor politic”, a declarat Nicuşor Dan, în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Dan a explicat că plângerea este de competenţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru că primarul Sectorului 5 are şi calitatea de avocat suspendat în acest moment, cât timp îşi exercită funcţia de primar.

Potrivit lui Nicuşor Dan, Daniel Florea ar fi cel care s-ar fi aflat în spatele evenimentelor.

În mod clar, vinovat este conducătorul firmei de salubritate, care este o societate publică. Sigur, cei doi poliţişti locali care a fost la faţa locului au avut o dispoziţie de a sta acolo. Deci, probabil este vorba de şeful Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi, mai mult ca sigur, în spatele lor a stat primarul Sectorului 5, Daniel Florea”, a spus Nicuşor Dan.

Conferinţa de presă a lui Nicușor Dan susținută săptămâna trecută la intersecţia dintre strada Progresului şi strada Doctor Constantin Istrati, a fost perturbată de claxoanele maşinilor de salubritate ale Sectorului 5.

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!