Ministrul Sănătății: „Dacă sunt cazuri grave care aglomerează secţiile ATI, ne vom gândi şi la măsuri mai grave”

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii, a susţinut joi o conferinţă de presă, la Brașov, în cadrul căreia a declarat că nu este cazul să revenim la starea de urgență, dar ar putea fi luate măsuri dacă crește numărul de cazuri grave.

Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde, odată infectaţi, cetăţenii noştri s-ar putea întoarce acasă (transmiţând la rândul lor infecţia – n.r.), evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor şi responsabilitate”, a spus ministrul.

Nelu Tătaru susține că ar putea fi luate măsuri mai grave, dar asta depinde de creșterea numărului de cazuri care necesită spitalizare pe terapie intensivă.

Aceste infectări au anumită gravitate. Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secţiile ATI, atunci ne vom gândi şi la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul”, a afirmat oficialul.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 777 de cazuri noi, din 19.097 de teste efectuate.

În România au fost confirmate, până acum, 35.003 infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.971 de persoane infectate cu coronavirus.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!