Marcel Ciolacu, despre viitorul congres al PSD: „Nu am hotărât în acest moment dacă voi candida”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, referitor la viitorul congres al partidului, că lucrează la un proiect politic, însă nu a decis deocamdată dacă va candida şi a menţionat că nu exclude posibilitatea de a „face echipă” cu Gabriela Firea.

Invitat la România TV miercuri seara, Ciolacu a declarat că „Doamna Gabriela Firea am văzut că a anunţat că nu o să candideze, dar nu exclud, nu neapărat să candidez eu şi să o iau pe doamna Firea în echipă, nu exclud să facem echipă împreună cu doamna Gabriela Firea. Este posibilă şi această variantă (ca Gabriela Firea să candideze şi să îl aibă în echipa ei pe Ciolacu – n.r. ). Întâi să vedem, eu lucrez, îmi scriu un anumit proiect politic, cum e şi normal, orice om politic care se respectă trebuie să facă acest lucru”.

Președintele interimar al PSD a adăugat că îşi doreşte ca la congres să fie modificat statutul partidului în ce priveşte modul de a candida, să se poată candida în echipă.

Mergem pe o structură de organizare normală şi democratică, eu mi-aş dori de la PSD să fie totuşi un partid mai modern şi să încercăm să lăsăm să iasă valorile adevărate ale partidului la lumină. Nu am hotărât în acest moment dacă voi candida. În primul rând, vreau să venim cu o groază de măsuri de modificare a statutului privind modul de a candida, adică să putem candida în echipă şi cu un proiect politic. În al doilea rând, cu cât mai mulţi candidaţi şi mai multe proiecte politice, cu atât mai bine”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că are mandat pentru a organiza un congres până la finalul lunii februarie şi chestiunile de organizare internă a partidului au fost rezolvate, iar de joi încep în ţară conferinţele pentru stabilirea delegaţilor la congres.

Eu am primit un mandat să organizez un congres, am şi dat un termen până la 29 februarie. Tot ce a ţinut de organizarea internă a partidului, împreună cu domnul Paul Stănescu, le-am rezolvat, lucrurile sunt funcţionale la partid. (…) Joi, o să fie prima conferinţă la Buzău, încep conferinţele extraordinare în toată ţara, să-şi aleagă delegaţii. (…) Până pe 29 februarie va avea loc congresul. Noi am avut două termene, până pe 9 februarie să terminăm toate conferinţele extraordinare şi până pe 15 februarie toate organizaţiile să vină cu candidaţii pentru alegerile locale”, a precizat liderul PSD.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!