Ludovic Orban: „România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen”

Ludovic Orban a declarat  într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE că țara noastră respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen.

Premierul a efectuat o vizită de trei zile la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri europeni și cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Am abordat problema Schengen. Cum am şi declarat, reiterăm că, din punctul nostru de vedere, România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen”, a precizat Orban.

Premierul a afirmat că „Și la nivelul Comisiei Europene, şi la nivelul Parlamentului European există o susţinere pentru România, pentru aderarea României la Spaţiul Schengen”.

Ludovic Orban a vorbit şi de „atitudini de nesusţinere” a României spre acest obiectiv şi de faptul că vor fi făcuţi „paşi hotărâţi” pentru a convinge statele care nu sunt alături de ţara noastră.

Mai trebuie să mai întreprindem demersuri, până la urmă, pentru a obţine un consens la nivelul Consiliului European. Sunt încă nu opoziţii făţişe, dar încă atitudini de nesusţinere totală a acestui obiectiv, care sunt convins că ele se vor modifica în favoarea României într-un orizont de timp rezonabil”, a punctat premierul român.

Sursa foto: Profimedia

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!