Liviu Dragnea: „Stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar”

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi, în faţa magistraţilor de la instanţa supremă, că a recurs la recurs în casaţie deoarece de 8 luni se află în spatele gratiilor deşi este nevinovat, iar procurorii au spus mai multe neadevăruri în acest dosar.

„Vreau să mă refer la un neadevăr, şi anume că eu le-am cunoscut pe Anisia şi Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet. Nu am iniţiat acest recurs doar pentru că aş fi nevinovat, pentru a ieşi cu orice preţ din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziţia dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteţi casaţia… Cred cu tărie în nevinovăţia mea”, a spus Dragnea.

La finalul audierii, apărătorul fostului lider PSD, Flavia Teodosiu, a declarat: „Până la finalizarea fondului, dânsul nu a înțeles să se prevaleze de o dispoziție legală care spune că în cazul în care ar fi achitat prejudiciul ar fi fost exact în aceeași situație ca și soția lui tocmai pentru că s-a considerat nevinovat. Din punctul meu de vedere, consider că în niciun caz textul de lege despre care se presupune că a fost încălcat nu prevede o obligație care s-ar fi încălcat. Dacă nu există o faptă care să fie incriminată de o lege penală, nu se putea reține săvârșirea infracțiunii și să se rețină în sarcina domnului Dragnea instigarea. Instanța a interpretat textul e lege. Acesta e și motivul pentru care am formulat recursul în casație. În opinia noastră, s-a aplicat în mod greșit legea. Absolut, stă ilegal în spatele gratiilor, fără doar și poate. Nu a dorit să achite vreun prejudiciu pentru că s-a considerat nevinovat.”

Magistrații instanței supreme au amânat, pentru 21 ianuarie, decizia cu privire la recursul în casație formulat de Liviu Dragnea.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Sursa: Digi24

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!