Fostul șef al IPJ Gorj și-a dat demisia din USR după numai o zi

Viorel Salvador Caragea, fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, a demisionat din USR, după ce, cu numai o zi înainte, filiala județeană a partidului i-a acceptat adeziunea.

În contextul articolelor de presă apărute astăzi, Radu Miruţă președintele USR Gorj, a avut în această după-amiază o discuție cu domnul Viorel Salvador Caragea în urma căreia, chiar dacă acuzele aduse nu au fost demonstrate, domnul Caragea a decis să își dea demisia din partid pentru a nu prejudicia imaginea USR. Obiectivul USR este schimbarea României de jos în sus, din satele, comunele și orașele noastre, printr-o politică bazată pe onestitate și principii, deschisă față de comunitate”, a anunțat USR Gorj, miercuri, într-un comunicat.

Același anunț l-a făcut și Viorel Caragea, pe pagina sa de socializare: „Cu toate că niciuna din acuzațiile aduse în media națională nu sunt adevărate, având în vedere efervescenta creată, am decis să mă retrag din partidul USR. Cât despre doamna Clotilde Armand, pentru prejudiciile de imagine și neadevărurile publicate, mă voi adresa instanței de judecată. Vă mulțumesc!

Caragea a făcut referire la câteva postări ale consilierei sectorului 1 din partea USR, Clotilde Armand.

Aceasta a afirmat: „Am aflat că fostul șef al Poliției Gorj (acuzat de hărțuire sexuală și trafic de influență) a fost primit în USR. Acum, îi rog tare mult pe colegii mei să-l lase în pace pe ”polițistul lui Ponta”. Acest personaj n-are ce căuta în USR, nu așa se face altfel de politică”.

Ulterior, Clotilde Armand a scris: „Hai să discutăm altceva despre dl Caragea. Pe date concrete: Dl Caragea are 53 de ani și s-a pensionat anticipat în 2017. El are o pensie specială de 2100 euro/luna. Poate colegii mei din Parlament vor rezolva și chestiunea aceasta, dle Caragea. Ce părere aveți?!”

Numele acestuia a intrat în atenția presei și a opiniei publice în 2013. Atunci, fostul ministru de Interne Radu Stroe a dispus cercetarea sa disciplinară după un val de plângeri la adresa sa. Salvador Caragea nu a fost sancționat în niciun fel. El era acuzat de mai multe abuzuri, reclamațiile fiind făcute chiar de oamenii pe care îi avea în subordine, dar și de alți cetățeni din județ. Acuzațiile neconfirmate se refereau la presiuni asupra angajaților săi și asupra oamenilor de afaceri din Gorj. Printre acuzațiile care i s-au adus lui Salvador Caragea s-a numărat și hărțuirea sexuală a unor femei de afaceri, luarea de mită, cumpărarea de influență, dar și relații de prietenie cu anumiți interlopi, potrivit stiripesurse.ro.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!