Firea, către ministrul Mediului, pe tema poluării: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, și Gabriela Firea au avut un schimb de replici cu privire la poluarea din Capitală, ministrul reproșându-i că Primăria nu a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului. „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București”, i-a răspuns primarul Capitalei.

În cadrul unei emisiuni la Antena 3, ministrul Mediului a declarat că este revoltat pentru municipalitatea nu ia măsuri împotriva poluării.

Sunt revoltat. Ministerul poartă o corespondență și i-am pus în vedere Primăriei Capitalei de fiecare dată că trebuie să se preocupe să identifice soluții pentru că Bucureștiul astăzi produce un milion de tone de deșeuri pe an din cele 6 pe care le produce România”, a afirmat Costel Alexe.

În replică, Gabriela Firea a spus că Primăria Capitalei a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului.

Faptul că avem din ce în ce mai multe mașini proprietate personală de aproape unică folosință e un fapt îngrijorător. De aceea, facem campanii ca cetățenii să folosească transportul public în comun. Foarte multe autobuze merg goale pentru că avem obișnuința de a circula cu autoturismul personal”, a replicat primarul Capitalei.

Aceasta a mai afirmat că Guvernul PNL îi menționează numele în discuții privind poluarea doar pentru a exista un țap ispășitor.

S-au făcut lucruri și se vor face. Este foarte bine că e preocupat (ministrul Mediului, n.r.). Partea proastă este că ai tăi colegi nu au făcut în Consiliul General pentru a îmbunătăți calitatea mediului și dumnealui vine și ne dă lecții. Nu mi-a pronunțat numele, dar toți știu cine e primar general”, mai spune Firea.

La rândul său, Costel Alexe subliniază că bucureștenii respiră în fiecare zi aer poluat deoarece municipalitatea nu ia măsuri în acest sens.

Gabriela Firea a răspuns: „E foarte rău că un ministru nu știe ce se întâmplă în București. (…) Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”.

Costel Alexe: „Noi să ne mutăm din București, doamnă? Dumneavoastră ar trebui să aveți o administrație performantă”.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!