„Eu voi fi în turul doi şi o să fiu următorul preşedinte al României”: Dan Barna și-a depus candidatura pentru prezidențiale la BEC

Președintele USR, Dan Barna, și-a depus vineri la Biroul Electoral Central (BEC) candidatura la alegerile prezidențiale din partea Alianței 2020 USR PLUS.

Depunem azi aproape 400.000 de semnături. România are nevoie de o schimbare, lucrul acesta s-a văzut clar la alegerile europarlamentare (…) Este momentul să avem obiective importante și să ne ținem de ele. Este momentul să însănătoșim România. Românii merită și pot să fie fericiți aici, în România. Este nevoie de anticipate într-un timp cât mai scurt pentru a ne întoarce la popor. Nu mai putem să ne bazăm pe vechea clasă politică. Timp de 30 de ani și-a irosit șansele, și-a bătut joc de România. Nu mai putem să ridicăm din umeri când jumătate din tineri pleacă din România. Schimbarea trebuie să o facem acum, nu peste 5, nu peste 10 ani”, a declarat Dan Barna în fața BEC.

Liderul USR a venit însoţit de liderul PLUS, Dacian Cioloş, dar şi de susţinători. „Eu voi fi în turul doi şi o să fiu următorul preşedinte al României”, a spus Barna.

Despre preşedintele Klaus Iohannis, a spus că nu a făcut destul, el fiind „un pompier pentru momentele în care casa a luat foc şi se prăbuşea”.

Vineri, la ora 12.00, îşi va depune candidatura şi actualul preşedinte Klaus Iohannis. 

Joi, şi-au depus candidatura Viorica Dăncilă din partea PSD şi Theodor Paleologu, din partea PMP, iar sâmbătă îşi vor depune candidaturile Kelemen Hunor, din partea UDMR, şi  Mircea Diaconu, susţinut de Pro România şi ALDE. 

Primul tur al alegerilor va avea loc în 10 noiembrie.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!