Coronavirus: Firea cere Guvernului închiderea școlilor și grădinițelor

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni dimineață măsurile luate de către Comandamentul de Urgență al Municipiului București în contextul epidemiei de coronavirus: suspendarea activității celor 14 teatre din subordine și a tuturor evenimentelor culturale și sportive în luna martie organizate de instituțiile și firmele din subordinea Primăriei București.

Totodată, edilul Capitalei a cerut Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, format din ministere și departamente guvernamentale, să închidă școlile și grădinițele pentru a limita răspândirea virusului.

Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele. O spun atât că primar, cât și ca părinte și va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Va dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil are test pozitiv se va declanșa o adevărată groază a părinţilor şi a profesorilor?”, a afirmat Gabriela Firea.

În opina sa, lucrurile pot lua amploare în condițiile în care s-ar confirma un prim caz în școli, având în vedere că nu pot fi îngrădiți copiii să nu iasă din clasă, să nu intre în contact și cu alte persoane atât în curtea școlii, cât și în mijloacele de transport sau în alte situații. 

Rapiditatea cu care se poate răspândi este imensă. Nu se poate face prevenție decât luând măsuri. Aici nu e vorba nici de politică, nici de fotbal. Aici e vorba de viața oamenilor”, a precizat primarul Capitalei.

Noi nu putem impune Comitetului național, dar putem transmite această propunere”, a spus Firea. Ea a cerut în mod repetat închiderea școlilor și grădinițelor, subliniind că Primăria București nu poate lua această măsură, care este de competența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
Sursa foto: MEDIAFAX

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!