Consiliul Elevilor solicită ca școala să înceapă pe 1 septembrie și să se încheie pe 1 iunie

Consiliul Național al Elevilor nu este de acord cu noua formă a structurii anului școlar și îi cere ministrului Educației, Monica Anisie, retragerea proiectului de ordin în acest sens.
Potrivit Edupedu.ro, Consiliul Național al Elevilor îi cere ministrului Monica Anisie să retragă proiectul de Ordin cu structura anului școlar 2020-2021; elevii critică durata propusă a următorului an școlar, care cu un total 34 de săptămâni de școală este „cel mai scurt an școlar din istoria recentă”.

Nu suntem de acord cu structura propusă – în primul rând, cursurile se doresc a începe prea târziu iar, dacă dorim o abordare calitativă și incluzivă, trebuie să milităm pentru ca anul școlar să aibă o structură fixă, cursurile să înceapă anual pe 1 septembrie și să se încheie pe 1 iunie. Orice zi petrecută pe băncile școlii în luna iunie nu produce niciun fel de beneficiu pentru elevul din România, iar acest aspect se transpune în absenteismul masiv al elevilor în lunile verii”, a precizat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, pentru Edupedu.ro.Elevii critică și transformarea vacanței de iarnă din intersemestrială în normală.

Considerăm că o astfel de măsură ar produce haos în sistemul de educație, întrucât întreaga perioadă dintre cele două vacanțe (vacanța de iarnă, respectiv cea intersemestrială) va fi dedicată doar rezolvării situației școlare și nu aprofundării materiei, în conformitate cu programa școlară.

Faptul că proiectul de ordin prevede cel mai scurt an scolar din istoria recentă nu este un aspect îmbucurător pentru beneficiarul primar al educației – nu structura anului școlar ar trebui să fie una mult mai aerisită pentru a permite dezvoltarea personală și profesională a elevului, ci metodele de predare-învățare-evaluare folosite și arhitectura curriculară implementată”, se arată în comunicat.

Consiliul Elevilor susține adoptarea unei măsuri care să ducă la creșterea calității actului instructiv-educativ, în extenso, anul școlar urmând să înceapă la 1 septembrie și să se încheie în 1 iunie.

Susținem adoptarea unei măsuri care să ducă la creșterea calității actului instructiv-educativ, in extenso, anul școlar urmând să înceapă la 1 septembrie și să se încheie în 1 iunie. În anul 2017, în cadrul Adunării generale a Consiliului Național al Elevilor de la Râmnicu Vâlcea, liderii elevilor din întreaga țară au adoptat o hotărâre pentru ca dezideratul CNE să fie obținerea unei structuri fixe pentru desfășurarea cursurilor dintr-un an școlar: acestea ar trebui să înceapă la 1 septembrie și să se termine la 1 iunie”, anunță Consiliul Național al Elevilor.

Conform proiectului de ordin de ministru privind structura anului școlar pentru 2020 – 2021, lansat luni în dezbatere publică de către Ministerul Educației și Cercetării, anul școlar 2020 – 2021 începe în 14 septembrie și se încheie în 18 iunie, fiecare semestru având 17 săptămâni, iar vacanța de primăvara e fracționată pentru a include Paștele ortodox și pe cel catolic.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!