Comisia științifică propune ca persoanele asimptomatice să nu mai stea în spital până la două teste negative

Comisia ştiinţifică anti-Covid propune ca persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus să nu mai stea în spital până la negativarea a două teste, aşa cum se întâmplă în prezent.

Potrivit propunerii, persoanele asimptomatice, infectate cu coronavirus ar trebui să stea în spital între opt și zece zile până a se lua o decizie medicală în funcție de simptome.

Dacă apar simptome de coronavirus, pacientul va rămâne în spital. În caz contrar, va putea pleca acasă, fără să mai aștepte cel de-al doilea test negativ.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că va lua în calcul o astfel de propunere atunci când transmiterea nu va mai fi atât de mare cum e în prezent.

O altă propunere a comisiei este ca personalul medical asimptomatic să fie testat de două ori pe lună.

Până astăzi, 22 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.523 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost identificate 246 de cazuri noi.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!