ALDE, mesaj pentru Guvern: „Băieți, dacă furați mai puțin, atunci ați avea bani pentru a testa toți românii!”

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) acuză Guvernarea PNL că nu respectă să românii și drepturile lor, în contextul testării pentru coronavirus.

Într-o postare în mediul online, reprezentanții ALDE sunt de părere că „fiecare român plătește asigurările de sănătate și are dreptul de a avea acces la testare în sistemul de stat, fără a fi nevoit să meargă în sistemul privat”.

Când ne-au spus că vor începe testarea în masă a românilor nu credeam că asta înseamnă ca fiecare român să își facă testul de Covid-19 din bani proprii! Speram că Guvernul PNL va face această testare din bani publici, de la buget. Fiecare român plătește asigurări de sănătate și, în baza acestui contract cu statul privind asigurarea dreptului la sănătate, cu atât mai mult când există un risc major, are dreptul să i se asigure acest acces la testare în sistemul de stat.

Dar pentru asta ar trebui ca acest Guvern Orban să respecte românii și drepturile lor!
În schimb, Orban&Co au blocat inclusiv autoritățile locale care demarau acțiuni de testare a populației, invocând nerespectarea regulilor. Consecința? Românii merg în sistemul privat să își facă testele!

Guvernul se laudă că pot face 18.000 de teste pe zi, dar vedem că din cele 21.000 de teste efectuate cu o zi în urmă, 8.000 sunt făcute de romînii care au mers la spitalele private, pe banii lor!

Băieți, dacă furați mai puțin, atunci ați avea bani pentru a testa toți românii! Și, până atunci, dacă tot sunteți incompetenți și rău intenționați, nu ar fi corect să le permiteți românilor decontarea acestor teste facute în sistemul privat din asigurările de sănătate plătite statului?

Guvernați pentru români, nu pentru interesele voastre!”, se arată în postarea formațiunii politice.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!